.

KŠC "Petar Barbarić" Travnik dobio ÖSD licencu za njemački jezik

27 Veljača 2016

ÖSD (Austrijska jezična diploma)- jezična diploma za njemački jezik je međunarodno priznat dokument kojim se dokazuje poznavanje njemačkog jezika, a potreban je za upis na studij, za reguliranje boravišne dozvole ili za zaposlenje u zemljama njemačkog govornog područja, te za reguliranje austrijskog ili njemačkog državljanstva.

Budući da je u zadnje vrijeme velika potražnja za polaganjem njemačkog jezika, kandidati iz Travnika su za polaganje ovoga ispita trebali putovati u druge gradove BiH ili čak u Austriju ili Njemačku, od danas je i naš grad postao ispitnim centrom austrijskog ÖSD-a.

Studenti koji žele studirati u zemljama njemačkog govornog područja, zdravstveni radnici, liječnici, elektrotehnički inženjeri, ali i osobe koje jednostavno žele provjeriti svoje znanje njemačkog jezika i dobiti međunarodno priznatu diplomu o istim mogu pristupiti ispitima u KŠC "Petar Barbarić" Travnik.


Inače svaki ispit se sastoji od pismenog i usmenog dijela, gdje se u pismenom dijelu provjeravaju vještine čitanja, slušanja i pisanja, a u usmenom dijelu vještina govorenja. Na B1 ZD ispitu, kandidat može polagati svaku vještinu pojedinačno, što uvelike olakšava njegov siguran put do diplome.


Prijave za ispit se vrše u KŠC "Petar Barbarić" Travnik u tajništvu škole. Informacije o terminima polaganja i prijavi ispita mogu se dobiti osobno, telefonom 030/ 518 823 ili e-mailom Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. u radnom vremenu od 9:00 do 13:00 sati. /d.b./

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa