.

Travnik: Potpisan sporazum o izgradnji zgrade za raseljene osobe i povratnike

02 Ožujak 2016

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je u Travniku s ministrom prostornog uređenja ŽSB Amerom Mrakom i načelnikom Općine Travnik Admirom Hadžiemrićem potpisao Sporazum o suradnji na sprovođenju državnog projekta "Zatvaranje kolektivnih centara kroz omogućavanje javnih stambenih rješenja" u okviru Projekta CEB II sa Općinom Travnik, čime je i zvanično počela realizacija Projekta CEB II.

 

Potpisivanje Sporazuma omogućit će izgradnju zgrade sa 20 stanova. Ukupna vrijednost projekta je 825.030 eura, od čega je učešće domaćih vlasti 167.530 eura, a kreditno zaduženje kod CEB Banke 657.500 eura.

Ciljne grupe projekta su raseljene osobe i povratnici koji žive u kolektivnom centru i alternativnim smještajima, kao i osobe u stanju socijalne potrebe za stambenim zbrinjavanjem. Stambene jedinice će biti dodjeljene na trajno korištenje po modelu neprofitnog socijalnog stanovanja.

Planirano je da izgradnja ove zgrade započne u srpnju 2016. godine, propćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. /avaz.ba/

 

Izvor fotografije: avaz.ba

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa