.

Ove godine zajedničko vjenčanje za deset parova na Starom gradu

10 Ožujak 2016

U sklopu obilježavanja Dana općine Travnik ove godine bit će realizovano preko 80 sadržaja sa preko 1.500 učesnika. U realizaciji ovih programskih sadržaja učestvuje 65 udruženja građana, nevladinih organizacija, javnih ustanova i sportskih klubova.

 


Za 21. ožujak najvaljena je i tradicionalna „Kajganijada“ na Starom gradu kao zajedničko vjenčanje. Ove godine za zajedničko vjenčanje na Starom gradu se prijavilo 10 parova.

Zajedničko vjenčanej obavit će : Avni Ljaćaj i Samire Gjuraj iz Prizrena, Emir Baltić i Nirmela Smajić iz Travnika i Visokog, Almin Delić i Almina Đelilbašić iz Travnika, Emir Hajdarević i Medina Osmić iz Visokog, Alem Mehanović i Almira Mujčinović iz Novog Travnika i Donjeg Vakufa, Hadir Perenda i Almedina Baltić iz Novog Travnika i Travnika, Kemal Halilović i Edina Skopljak iz Busovače i Novog Travnika, Senad Lozo i Mirna Softićiz Travnika i Tuzle, Senad Zuhrić i Meliha Brkić iz Travnika i Donjeg Vakufa, te Armin Baltić i Lejla Karamanlić iz Travnika.

Praksu zajedničkih vjenčanja općina Travnik uvela je prošle godine kada je na Starom gradu vjenčano pet parova./avaz.ba/

 

Izvor fotografije: avaz.ba

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa