.

Obilježena šesnaesta godišnjica smrti dr. Tuđmana

10 Prosinac 2015

Upaljenim svijećama na prozorima svojih domova u noći između 9. i 10. prosinca, mnogi su se Hrvati Lašvanske doline sjećali prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i na taj mu način odavali počast u povodu šesnaeste godišnjice njegove smrti.

 

Paljenjem svijeća uz spomen-obilježje poginulim braniteljima Viteza podignutim ispred zgrade Općine, to su, i ove godine, učinili predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Viteza. Na travničkom ratnom groblju Prahulje, uz centralni spomen križ, u spomen na dr. Tuđmana svijeće su upalili i cvijeće položili predstavnici travničkih udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, predvođeni generalom Ilijom Nakićem, te predstavnici političke, izvršne i zakonodavne vlati općine Travnik, na čelu s predsjednikom Općinskog vijeća, Nikom Grganovićem.

U kapelici Hrvatske bolnice „dr. fra Mato Nikolić“, ispred oltarskog postolja postavljena je slika dr. Franje Tuđmana, cvijeće i upaljena svijeća i tako je oživljeno sjećanje na prvog hrvatskog predsjednika, najzaslužnijeg što je ova bolnica uopće izgrađena. Tu, u toj bolničkoj kapelici, slavljena je i sveta misa u spomen na dr. Franju Tuđmana, preminulog prije 16 godina. /vitez.info/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa