.

Domić i Ćosić o sustava daljinskog grijanja u Travniku

20 Rujan 2016

Portal „Travnički vjesnik“ je 09.09., u cilju bolje prezentacije programa kandidata za načelnika općine Travnik i boljeg upoznavanja sa istim od strane građana Travnika, svim kandidatima za načelnika je uputio listu istih pitanja, za koje smo prema našim saznanjima, utvrdili da su od velikog interesa javnosti.

Radi se o šest oblasti sa ukupno 26 pitanja. Kandidati su odgovore trebali dostaviti najkasnije do 16.09.2016. kako bi mogli pravovremeno objaviti sve odgovore na našem portalu. Odgovore su dostavili samo dva kandidata, Muhamed Ćosić i Bojan Domić, dok preostala dva kandidata Admir Hadžiemrić i Slavko Sikirić nisu dostavili odgovore.

Stoga, u nastavku navodimo odgovore Bojana Domića i Muhameda Ćosića na pitanje:
Koji je Vaš stav o postojećem Sporazuma o ustupanju sustava daljinskog grijanja u Travniku?

 

Domić:

Inzistirat ću na korekciji Sporazuma o ustupanju sustava daljinskog grijanja kako bi dobili pravednija rješenja za građane Travnika. Upravo su vijećnici iz Hrvatske koalicije za Travnik, koji podržavaju moju kandidaturu za načelnika općine, bili jedini protiv navedenog sporazuma. Neophodna je revizija u pravcu uvažavanja odluke Konkurencijskog vijeća BiH i reduciranje cijena na temelju stvarno isporučene toplotne energije korisniku, bez paušalnog plaćanja. Građani Travnika godinama trpe štete postojećeg sporazuma. U narednom periodu isti se konačno mora revidirati. Ustrajavat će na što ranijoj reviziji navedenog sporazuma.

 

Ćosić:

Smatram da je Sporazum o ustupanju daljinskog grijanja grada Travnika štetan prevashodno za korisnike grijanja u gradu, što je utvrdilo i Konkurencijsko vijeće BIH koje je nekoliko odredbi sporazuma proglasilo zabranjenim i nezakonitim. U skladu s time jasno svakome da je takva vrsta sporazuma balast za građane Travnika, da koristi pojedincima u njihovom bogaćenju i da je nužno da strukture vlasti preispitaju i izmijene taj sporazum u što kraćem roku. 

 

/o.t./

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa