.

Domić i Ćosić o infrastrukturnim projektima u Travniku

21 Rujan 2016

Portal „Travnički vjesnik“ je 09.09., u cilju bolje prezentacije programa kandidata za načelnika općine Travnik i boljeg upoznavanja sa istim od strane građana Travnika, svim kandidatima za načelnika je uputio listu istih pitanja, za koje smo prema našim saznanjima, utvrdili da su od velikog interesa javnosti.

Radi se o šest oblasti sa ukupno 26 pitanja. Kandidati su odgovore trebali dostaviti najkasnije do 16.09.2016. kako bi mogli pravovremeno objaviti sve odgovore na našem portalu. Odgovore su dostavili samo dva kandidata, Muhamed Ćosić i Bojan Domić, dok preostala dva kandidata Admir Hadžiemrić i Slavko Sikirić nisu dostavili odgovore.

Stoga, u nastavku navodimo odgovore Bojana Domića i Muhameda Ćosića na pitanje:
Koje infrastrukturne projekte smatrate najvažnijim i najpotrebnijim za Travnik, te kada možemo očekivati njihovu realizaciju?

 

Domić:

Kvalitetna infrastruktura čini osnovni preduvjet razvoja svake lokalne zajednice. Stoga smo do sada i realizirali brojne infrastrukturne projekte diljem općine. Svjesni smo kako se time može pravilno omogućiti uravnotežen teritorijalni razvitak, odnosno intenzivniji razvitak manje razvijenih ili zapostavljenih područja naših općina. Namjera je intenzivirati procese izgradnje, obnove rekonstrukcije javne rasvjete, prometnica, kanalizacija, vodovoda i druge komunalne infrastrukture. Budući da je jedan od ciljeva u programu „Za naš Travnik“ i jačanje položaja mjesnih zajednica u radu općinske razine vlasti, sukladno potrebama i zahtjevima mjesnih zajednica, pristupiti će se infrastrukturnim zahvatima. Već u planu imamo jedan dio projekata, do kojih smo došli upravo zahvaljujući bližoj suradnji sa mjesnim zajednicama kako bi se na najbolji način odgovorilo upravo potrebama žitelja svake mjesne zajednice. Od mnogobrojnih projekata, ovdje ističemo slijedeće: izgradnja Trga Europe, uređenje parka ispred općine, izgradnja parkinga u gradu Travniku, završetak izgradnje mosta kod KŠC-a, izgradnja mosta u Pokrajčićima, izgradnja prometnice u Paklarevu, rekonstrukcija prometnica prema Vlašiću, izgradnja šeste lamele u Hrvatskoj bolnici „Dr. fra Mato Nikolić“ i izgradnja regionalnog vodovoda „Plava voda“.

 

Ćosić:

Infrastrukturni projekti i njihova realizacija izazov su za svaku vlast na bilo kojem nivou pa tako i za lokalnu upravu. Travnik odavno vapi za rješavanjem mnogih infrastrukturnih pitanja. Jedno koje ću izdvojiti godinama visi nad glavom Travničana kao Damaklov mač. To je ralizacija projekta izgradnje srednjoškolskog centra. Već sam s pozicije kandidata za načelnika u pregovorima iz kojih bi se mogla obezbijediti sredstva za konačno dovršenje ovog projekta. I to u kratkom roku.  Druga stvar jeste još nužnija jer se tiče bezbijednosti i zdravlja svih građana Travnika. Radi se o neadekvatnoj vodovodnoj mreži kojoj je potrebna hitna rekonstrukcija. Oba ova projekta moguće je realizirati u mandatnome periodu s tim da izgradnja srednjoškolskog centra može biti završena i prije isteka mandatnog perioda.

/o.t./

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa