.

Čović: Nema dogovora za Mostar, bez dogovora o Travniku

22 Rujan 2016

Član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović jučer je s visokim izaslanstvom HDZ BiH posjetio Travnik.

Uz dr. Čovića u izaslanstvu su bili predstavnici HDZ BiH sa svih razina vlasti u BiH. Visoko izaslanstvo su dočekali: Bojan Domić, predsjednik OO HDZ BiH Travnik i kandidat za načelnika Travnika, dr. Velimir Valjan, nositelj liste Hrvatske koalicije za Travnik i ravnatelj Hrvatske bolnice „Dr. fra Mato Nikolić“, Niko Grganović, predsjedatelj Općinskog vijeća Travnik i članovi Predsjedništva OO HDZ BiH Travnik.

Prema planu, prvo je posjećena Hrvatska bolnica „Dr. fra Mato Nikolić“ u Novoj Biloj, prilikom čega se dr. Čović i visoko izaslanstvo HDZ-a upoznalo sa stanjem u toj zdravstvenoj ustanovi, te gradilište nove, šeste lamele, čija je gradnja nedavno počela, a čiji se završetak očekuje u listopadu naredne godine.

Nakon posjete bolnici u Novoj Biloj, održan je predizborni skup u sali općine Travnik. Dr. Valjan, nositelj liste Hrvatske koalicije za Travnik za OV Travnik je izjavio: Hrvatski politički predstavnici na višim razinama vlasti u BiH imaju potporu Travničana. Međutim, moraju ostati dosljedni i principijelni. To znači, nema dvostrukih mjerila oko statusa Mostara i Travnika, već isto rješenje uređenja mora vrijediti i za Mostar i za Travnik. Dr. Valjan je još dodao: Svjesni smo da živimo u jednom vremenu kada je prisutno beznađe. Ipak, ne smijemo posustati jer i u takvom vremenu, sa jasnim ciljevima, strategijama i timskim radom su mogući veliki projekti, kao što je šesta lamela u bolnici u Novoj Biloj. To je samo jedan pokazatelj da su moguća zavidna ostvarenja, te da ne smijemo biti pesimistični jer Travnik ima budućnost i ovdje trebamo ostati i opstati, kao što to činimo stoljećima.

Bojan Domić, kandidat za načelnika Travnika je izjavio: Naš Travnik obiluje iznimnim bogatstvima. Malo koja sredina se može pohvaliti takvim šumskim, vodnim i drugim resursima. Zajedničkim radom, kvalitetnim programima i pametnom politikom je moguće iskoristiti resurse Travnika u funkciji razvoja i bolje budućnosti. Domić je nastavio: Grad Travnik je oduvijek bio multietnična sredina. Međutim, za istinski suživot je neophodna ravnopravnost i otklanjanje dominacije bilo koga nad bilo kim. Stoga mi tražimo status grada na način kojim će se relaksirati međunacionalni odnosi i omogućiti ravnopravnost svih građana, naroda i dijelova, danas općine, a nadamo se uskoro grada. Nema novih granica i administracija. Dakle, nećemo podjele, već status grada radi pune ravnopravnosti i stvaranja čvrstih temelja za razvoj. Domić je još izjavio: Moramo imati više vjere u svoje snage i potencijale, a osobito u mlade. Naši mladi su obrazovani i sposobni, te imaju ideje i znanja kako učiniti Travnik boljim i tako osigurati život ovdje. Treba im pružiti priliku i uvjeren sam da će napraviti iskorak u Travniku.

Dr. Čović, član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a je izjavio: Svi naši razgovori o Mostaru, razgovori su i o Travniku. Pitanje Mostara se neće riješiti dok se ne riješi pitanje Travnika. Isti model koji se dogovori u Mostaru, bit će i u Travniku. Dr. Čović je dodao: Moramo graditi BiH kao našu državu gdje će svi narodi biti ravnopravni, neovisno o tome koji je narod gdje većina. Ako imamo područja u kojem veća prava imaju jedni u odnosu nad drugima, imat ćemo kontinuirane probleme i zastoje. Dr. Čović je izjavio i da: Rješenje hrvatskog pitanja očekujem naredne godine. To znači prije svega novi izborni zakon. Bez toga nema ni napretka prema EU. Mislim da su toga svi svjesni u BiH. Naposljetku, dr. Čović je uputio poziv Travničanima: Izađite na izbore 02. listopada i dajte svoj glas Bojanu Domiću, kandidatu Hrvatske koalicije za Travnik za načelnika Travnika i listi Hrvatske koalicije za Travnik za OV Travnika. Preduvjet ostvarenja naših ciljeva je dobar izborni rezultat. /o.t./

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa