.

Veleposlanica SAD-a Maureen Cormack u Travniku

19 Prosinac 2015

Veleposlanica SAD-a danas je posjetila KŠC "Petar Barbarić" i Elči Ibrahim-pašinu medresu u Travniku.

 

U KŠC „Petar Barabarić“ u Travniku veleposlanica SAD-a Maureen Cormac na održanoj svečanoj ceremoniji dodjelila je certifikate za 120 učenika koji su uspješno završili dvije godine English Access Microscholarship programa. 

Ispred domaćin KŠC „Petar Barbarić“ goste je pozdravio don Boris Salapić, a u ime reisu-l-ulema Husein ef. Kavazovića prisutnima se obratio njegov zamjenik Husein ef. Smajić.


Access program u Bosni i Hercegovini financiran je od strane Ministarstva vanjskih poslova SAD-a . Osim sati engleskog jezika, program pruža priliku učenicima da iskuse učenje u procesu nastave kakva se izvodu u SAD-u, uz upotrebu američkih materijala i uz naglasak na aktivnom učenju.


Program Access njeguje uzajamno razumijevanje, jača jezičke vještine, razvija mogućnost kritičkog mišljenja i prenosi balansirane i tačne informacije o Sjedinjenim Američkim Državama. Do sada, Access program pohađalo oko 750 učenika u našoj zemlji. Oni su dio zajednice od 95.000 polaznika iz 85 zemalja.


Nakon posjete KŠC „Petar Barabarić“, velepslanica SAD-a je posjetila i Elči Ibrahim-pašinu medresu. Tom prilikom direktor ove odgojno-obrazovne ustanove mr. Dževdet ef. Šošić upoznao je goste sa radom škole, a veleposlanica se susrela i sa županijskim premijerom Tahirom Lendom  i načelnikom općine Travnik, Admirom Hadžiemrićem. /o.t./

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa