.

OPĆINA TRAVNIK: Objavljen popis aplikanata koji su prošli u drugi krug selekcije projekta Njemačke organizacije "Help"

23 Travanj 2019

Danas je Općina Travnik objavila popis aplikanata koji su prošli u drugi krug selekcije projekta Njemačke organizacije "Help".

Njemačka nevladina organizacija Help je 1. travnja 2017 god. počela sa implementacijom projekta “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije zapadnog Balkana 2017-2018” na području Općine Travnik. Projekat financira Vlada Savezne Republike Njemačke kroz Pakt za Stabilnost Jugoistočne Europe, a sufinansira Općina Travnik.

Potencijalni korisnici bili su sve nezaposlene osobe iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva sa zdravim poslovnim idejama za započinjanje ili razvoj samostalnih poslovnih aktivnosti.

Projektom su mogle biti podržane sve djelatnosti u poljoprivrednom sektoru koje rezultiraju odgovarajućim mjesečnim prihodom, zavisno od dostupnih financijskih sredstava i tržišnog potencijala svakog individualnog prijedloga.

Odobrena pomoć biće distribuirana isključivo u vidu materijalno-tehničkih sredstava potrebnih za djelatnost, bez gotovinskih isplata.

Prosječan iznos individualne donacije određen je u protuvrijednosti 2.000 eura za poslovne ideje iz oblasti poljoprivrede. Svaki korisnik biće u obvezi da sufinancira 15% ukupnog iznosa donacije, da registrira svoju djelatnost (minimalno kao poljoprivredno gazidnstvo) i obavi 10 sati društveno-korisnog rada za lokalnu zajednicu.

Rezultate možete pogledati OVDJE

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa