.

TRAVNIK: OO HDZ BiH Travnik predstavio kandidate za Opće izbore 2022. godine

17 Rujan 2022

U petak, 16. rujna 2022. godine u velikoj sali Općine Travnik održano je predstavljanje kandidata HDZ BiH i HSS Stjepana Radića s područja općine Travnik na predstojećim Općim izborima koji će se održati 2. listopada 2022. godine u BiH.

Predstavljanje je upriličeno članovima i simpatizerima stranke kao početak aktivne kampanje na području cijele općine Travnik.

Nazočnim se prvi obratio Bojan Domić kao predsjednik OO HDZ BiH Travnik, ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta u Vladi ŽSB i kandidat za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Domić je pozdravio sve nazočne, zahvalio im se na „Ustrajnoj borbi za ideje i ideologije koje HDZ BiH provodi više od 30 godina, a to je borba za opstojnost Hrvatskog naroda, tog pravca kojeg smo izabrali ne smijemo se stidjeti, u njega sumnjati niti posustajati. Mnogo je bilo izazova u prošlosti, veće i još teže izazove imali su naši preci kroz povijest, posebno branitelji u domovinskom ratu, izazova ima i danas, moramo biti hrabri, mudri i ustrajni u ostvarenju naših ciljeva.“

Također je spomenuo da je ponosan na Travnik i Travničane koji su uvijek davali najkvalitetnije ljude, kako iz civilnog, ratnog, tako i političkog života, te da je uvjeren da HDZ to nudi i na ovim izborima. „Ideje i poruke HDZ-a prenesite drugima, izađite na izbore i budite ustrajni do pobjede.

Uz Domića na listi za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH nalazi se i Kristina Volić koja je zbog studentskih obveza u Mostaru bila spriječena doći.

Nakon predsjednika Domića želju da se obrati imao je Nikola Lovrinović, kandidat za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine koji se zahvalio svojim Travničanima na povjerenju svih ovih godina i istaknuo važnost izbora koji slijede.

Na listi za Zastupnički dom parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz Travnika se nalaze Ljupko Sučić i Matea Cakalin.

Ljupko je u svom obraćanju između ostalog spomenuo važnost legitimnih predstavnika Hrvata na svim razinama vlasti, dotaknuo se federalnih vlada „Platforme“ i „Alijanse“ i šteti koja je tada načinjena Hrvatima.

Zastupnica u Federalnom parlamentu protekle dvije godine Matea Cakalin je napomenula da se politička borba vodi brojem ruku u Parlamentu, da je jako bitno tko nas i kako predstavlja te je pozvala na osobnu odgovornost svakoga od nas, kao i odgovornost prema mladima i njihovoj budućnosti u BiH.

Na listi za Sabor Županije Središnja Bosna iz Travnika nalaze se Ilija Nakić kao nositelj, Vlatka Lovrinović, Goran Gučanin-Gazibarić, Ilijana Budimir Trupina, Goran Pejaković i Miroslav Injić (HSS Stjepana Radića).

Nazočnim se prvo obratio nositelj liste Ilija Nakić, ratni general HVO, zastupnik u Saboru ŽSB i Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Nakić je na početku obraćanja iskazao zahvalnost što je nositelj jako kvalitetne liste na predstojećim izborima, istaknuo je da su zastupnici koji budu izabrani prvi na braniku zaštite Hrvata kroz Sabor, Vladu KSB i Doma naroda Parlamenta F BiH.

Nakić se kratko osvrnuo na rad Vlade ŽSB s naglaskom na ministarstva koji vode ministri iz HDZ BiH gdje je između ostalog spomenuo besplatne udžbenike, besplatan prijevoz učenika, povećanje koeficijenta na plaćama, infrastrukturne projekte, pomoć zdravstvu, kulturi, visok stupanj sigurnosti, povratak KŠC Travnik vlasnicima i mnoge druge pozitivne mjere koje su donesene u proteklom razdoblju.

također je spomenuo pomoć s viših razina vlasti gdje je izravno u Županiju došlo oko 100 milijuna KM, izdvojio je pomoć na inzistiranje zastupnika iz reda hrvatskog naroda Hrvatskoj bolnici dr fra Mato Nikolić u Novoj Biloj, kao i pomoć Bolnici za plućne bolesti i tuberkulozu u Travniku.

Istaknuo je da je Dom naroda nažalost sredstvo mnogih da putem nelegitimnih predstavnika pokušaju kreirati BiH bez Hrvata; „Jako je bitno da se okupimo oko ideje Hrvatskog narodnog sabora BiH, da iz Središnje Bosne pošaljemo svoje predstavnike u Dom naroda i da izaberemo kandidatkinju Borjanu Krišto za Predsjedništvo BiH.

Dr. Mario Gučanin-Gazibarić je govorio o funkcioniranju zdravstvenog sustava u Županiji Središnja Bosna i bolnici u Novoj Biloj koja je zahvaljujući pomoći sa svih razina vlasti u BiH i prijatelja iz Republike Hrvatske izrasla u suvremenu i priznatu bolnicu koja se ravnopravno nosi s ostalim bolnicama i kliničkim centrima.

Vlatka Lovrinović kao predsjedateljica Općinskog vijeća Travnik dotaknula se lokalne politike i suradnje s višim razinama vlasti, istaknula je važnost broja zastupnika u Saboru koji se zajedništvom mogu oduprijeti preglasavanju i gaženju volje hrvatskog naroda.

Ilijana Budimir Trupina je na kraju između ostalog istaknula da je svojim radom uvijek nastojala biti na raspolaganje svom narodu, društvenoj zajednici i politici HDZ BiH što će činiti i dalje.

Glazbeni dio programa upotpunile su uvijek odlične Lašvanske dive i Vanja Strukar.

Ovim predstavljanjem kandidata OO HDZ BiH Travnik počinje intenzivnu kampanju u kojoj će kandidati obići svaki dio općine Travnik.

 

/OO HDZ BIH Travnik/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa