.

Pokopan policajac Božo Džepina

12 Siječanj 2016

Policajac Božo Džepina, koji je preminuo jučer, nakon duge i teške bolesti, pokopan je danas na travničkom groblju Prahulje.

 


Još 2012. godine Božo je počeo osjećati bol u nogama i rukama. Bol je postajala sve intenzivnija, nakon čega je bio prisiljen otići u bolnicu u Mostar. Tamo mu je dijagnosticirana Amiotrofična lateralna skleroza (ALS) i liječnici su mu rekli da ne postoji lijek za njegovu bolest. Nakon saznanja o teškoj, kako su liječnici rekli neizlječivoj bolesti, obitelj i njegove radne kolege se nisu predavali, nego su nastojale pomoći mu, posebno u nabavi lijekova. Zahvaljujući lijekovima, Božo je bolje komunicirao s okolinom, ali su mu svi pokreti bili otežani.

Akcijom mladih iz središnje Bosne, u rekordnom vremenu prikupljeno je 28.000 dolara, potrebnih za liječenje u Pekingu. Uskoro, Božo je otputovao na pregled i terapije u Peking. Međutim, na žalost, to nije pomoglo i Božo je preminuo.

Na posljednjem ispraćaju, prema procjenama, okupilo se više od tisuću ljudi. To najbolje pokazuje ugled koji je uživao Božo. Uz obitelj, rodbinu i prijatelje, danas na Prahuljama je osobito bio nazočan veliki broj policajaca, odnosno Božinih radnih kolega.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine! I svjetlost vječna svijetlila njemu. Počivao u miru! /o.t./

 

Izvor fotografija: grad-busovaca.com

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa