×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/fotogalerije/2016/MOZKS/Zimsko stručno usavršavanje
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/fotogalerije/2016/MOZKS/Zimsko stručno usavršavanje

.

Ministarstvo obrazovanja održalo zimsko stručno usavršavanje za zaposlenike u nastavi

08 Veljača 2016
Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa KSB (nadalje: Ministarstvo obrazovanja)  je sukladno zakonskim obvezama organiziralo zimsko stručno usavršavanje za uposlenike u obrazovnom sustavu KSB.
Stručno usavršavanje je od interesa za podizanje kvaliteta nastavnog procesa, stjecanja novih znanja i činjenica te pripreme i edukacije učenika za život. Sve ovo pripada cjeloživotnom učenju nastavnika i učitelja radi unaprjeđenja znanja, vještina i kompetencija u okviru osobnoga, građanskog, društvenog ili profesionalnog rada.
 
Ministarstvo obrazovanja je izabralo najbolje teme i eminentne predavače za stručno usavršavanje ravnatelja/direktora, pedagoga, predmetnih nastavnika, učitelja razredne nastave ,profesora: biologije, hrvatskog i bosanskog jezika, povijesti te volontera na poziciji asistenata djeci sa posebnim potrebama.
 
Predavači su bili:
- Prof.dr.Nenad Suzić  - „Poslovna pedagoška komunikacija ravnatelja/direktora škola“
- Prof.dr.Snježana Šušnjara – „Komunikacija i interakcija u odgojno-obrazovnom radu“
- Prof.dr.Hajder Muradif  - „razvojne inovacije u odgojno-obrazovnom radu“
- Savjetnica Gracijela Marjanović – „Elementi praćenja i kriteriji ocjenjivanja u strukovno-teorijskoj nastavi“
- Savjetnica Sandra Medić – „ Individualizirana nastava“
- Savjetnica Danijela Tomičić – „Interaktivna nastava“
- Prof.dr.Hazema Ništović – „Utjecaj jezičkih kompetencija na učenje“ i „Evaluacija pisanih učeničkih zadataka“
- Savjetnica Lidija Jerković – „Poučavanje utemeljeno na ishodima učenja“
 
Inkluzija od škole, roditelja, nastavnika, ali i cijelog društva zahtjeva dosta vremena, sredstava i rada kako bi sustav zaživio te se nastavnik mora educirati, pripremiti i znati kako će takvoj djeci pristupiti i uvažavati njihove specifičnosti.
 
Iz navedenih razloga, Ministarstvo obrazovanja je u suradnji sa Socijalno-Edukativnim Centrom p.j. Travnik, koji vodi gđa Zvjezdana Nakić, za učitelje razredne nastave i volontere angažirane za asistente djeci s poteškoćama u razvoju u osnovnim školama KSB omogućilo edukaciju i stjecanje certifikata sa stručnim osobama iz ove oblasti kao što je Svjetlana Ljevar Lučić, profesor defektolog, s kojom su pored teorijskog djela prošli i radionice i razne situacije iz prakse i bogatog praktičnog iskustva profesorice Svjetlane.
 
Na svečanom činu uručenja certifikata u KŠC-u Travnik 09.01.2016.godine nazočila je Katica Čerkez, ministrica i Zlatko Malić, direktor SEC-a iz Banja Luke.
 
Stručno usavršavanje u zimskom roku prošlo je 675 uposlenika KSB koji su dobili potvrde o tome, a mjesta za provedbu edukacije su bila: Travnik, Novi Travnik i Nova Bila.
 
Dio atmosfere sa spomenutih stručnih usavršavanja možete pogledati na fotografijama.
izvor: Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa KSB
{gallery}fotogalerije/2016/MOZKS/Zimsko stručno usavršavanje{/gallery}
 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa